Home Automobile Proton X70 terbakar di Puspakom – kenyataan rasmi

Proton X70 terbakar di Puspakom – kenyataan rasmi

0
Proton X70 terbakar di Puspakom – kenyataan rasmi

[ad_1]

Proton X70 terbakar di Puspakom – kenyataan rasmi

Proton telah mengeluarkan satu kenyataan rasmi berkaitan video tular Proton X70 baru yang mengeluarkan asap daripada bahagian enjinnya di Puspakom Alor Gajah. Merujuk kepada kejadian itu sebagai satu “insiden suhu”, Proton telah mengambil tindakan segera dan kenderaan tersebut kini berada dalam pegangan mereka.

“Jurutera Proton telah memulakan proses penyiasatan sambil bekerja rapat dengan pihak yang terlibat. Maklumat terkini akan dikeluarkan apabila semua informasi telah dikumpul. Sementara itu, kami ingin memberi keyakinan kepada semua pelanggan bahawa kenderaan Proton dibangunkan untuk mematuhi standard yang paling tinggi dan setiap unit melalui proses pemeriksaan dan kualiti yang ketat sebelum dihantar,” tertulis dalam siaran akhbar syarikat tersebut.

Setakat ini itulah sahaja yang diberitahu, jadi kita perlu tunggu dan lihat bagaimana cerita selanjutnya. Paling tidak, kita tahu betapa pro aktif dan bersungguh-sungguhnya Proton dalam mengendalikan situasi ini, dan terbuka untuk menyampaikan maklumat kepada orang ramai. Tak banyak syarikat yang rela untuk berbuat sebegini.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here